Dibek gibisi yok…

Dibek gibisi yok…

Kahve kültüründe, Ömer Bey Dibek Kahvesi saltanatı ele geçirdi.

Bandırma’nın Kahve Kültürü değişiyor.  Bir zamanlar ”Gönül ne kahve ister, nede kahvehane, gönül bir dost görmek ister, kahve bahane…” deyiminden hareketle bir biri ardına açılan sokak kahveleri, tavla ve domino taşını, yerini 52 oyun kâğıdına terk ederken, yeni kahve modası, kahvelerin erkeklerin çıktığı uğrak yeri olmaktan öte geçerek erkekli-kızlı gidilen tabureli yeni otantik mekânlar oldu.

Bandırma’da son yıllarda yüksek okul kayıtlarının hit alması, iskemleli oturak kahvelerini sadece çay içilebilir olmanın ötesine taşıyarak Kahve ve fincan kültürü ile tanıştırdı.

Özellikle Cumhuriyet alanı çevresinde oluşan kahvehaneler artık kahve kültürü ile öne çıkıyor.

ÖMER BEY DİBEK KAHVESİ 

Murat Deniz bu alandaki bilgi ve birikimini öncelikle “Ömer Bey Dibek Kahvesi” adı altında kendi markasını yarattığı Arasta’ da gençlerin 2. Adresi oldu.

Küçük ama sımsıcak bir atmosfere sahip Arasta Ömer Bey Dibek kahvesinde omuz omuza oturan gençler mekânla kurulu kahve makinesinde çekilen taze Dibek kahvesinin tanını yudumlarken antika Gramofonda eski bir plak çalarak 40-50 yıl geriye gidebiliyorlar.

Ömer Bey Dibek Kahvesi sahibi Murat Deniz, sıra dışı olmanın güzel bir duygu olduğunu, ancak gelinen noktada mesleki kariyerin öneminin büyük olduğunu söylüyor.

Ömer Bey Dibek Kahvesi, öyle sanıldığı gibi bir kahve değil, bitene kadar köpük içilen bir kahve, kendine özgü tadı var, kızgın kumda pişiyor, özel fincanda servis alıyor.

Dahası mı? Ömer Bey Dibek Kahvesi telesi son yudumdan sonra fala niyet alıyor.

Murat Deniz, bu konudaki uzmanlığını konuştururken, ayrıntıları kaçırmamak adına fincanın içine özel ışıkla bakıyor. Kime niyet, kime kısmet, dahası mı … ?Ömer Bet Dibek  Kahvesi, Arastada …

 

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı